Мини Audi e-tron под формата на електро скутер

Електромобили

Audi показа електрически скутер, който можем да наречем и скейт-тротинетка, с четири колела и някои новаторски елементи.

Преди младежите, които не могат да си позволят големия e-tron да се зарадват прекалено, ще трябва да се почака - миниатюрният e-tron ще влезе в производство в края на 2020 г.

В момента електрическите тротинетки са абсолютен хит, като не липсват предложения и в премиум сегмента, в който ще влезе и изпълнението на Audi. Новото градско возило всъщност въобще не е само в полезрението на младежите и с увеличаване на търсенето и предлагането ще става все по-популярно за хора от различни възрасти.

Концепцията на Audi е различна и е видно, че компанията е търсела отличаващо се решение, залагайки на 4 малки колела. Управлението също е нетипично за този тип возила, с кормило в стил халка подходящо за управление с една ръка. Със свободната ръка може да се подават по-лесно сигнали или, както очакваме, да се ползва повече мобилен телефон в движение.

audi-e-tron-scooter

Завиването обаче става с натискане на стъпенката в желаната посока, вместо с кормилото и много наподобява каране на скейтборд. Според мениджъра на проекта Торстен Шрадер, e-tron скутерът реагира естествено на наклона на тялото и се плъзга много плавно по асфалта.

Интересно е и решението фарът да бъде поставен ниско долу на нивото на стъпенката. Определено приветстваме това като избор, тъй като не е рядкост да бъдем заслепявани от поставени горе на кормилото силни led-фарове на все по множащите се по улиците електро тротинетки. Такова решение има и при е-тротинетките на e-point - с една от тях се оборудва и екипът на eCars.

audi-e-tron-scooter

От Audi все още няма информация за размера на батерията, но очакваният пробег е около 20 км. Е-скутерът на Audi може да рекуперира енергия при спиране, като ускорението и рекуперацията се контролират от дръжката в средата на кормилото. За по-добро спиране е добавена и хидравлична спирачка.

В концепцията на Audi батерията и електрониката са вградени в кормилната конзола. Тротинетката тежи 12 килограма и се сгъва в основата на кормилото, с което става много удобна за теглене като куфар с колела и при използване на обществения транспорт.

audi-e-tron-scooter

Планираната цена e-tron scooter е около €2,000 и може да се предлага като аксесоар към покупката на e-tron quattro или друг (предстоящ) електро модел от тази гама на компанията.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари