Aiways U5 е първият китайски електро SUV с европейско типово одобрение

Електромобили

Благодарение на полученото от TÜV Rheinland типово одобрение, Aiways може да успее да осъществи плана си да пусне електрическия U5 в Европа през 2020 г.

Известната в цял свят германска сертифицираща компания е тествала новия китайски електро SUV според изискванията за цялостно типово одобрение. С получаването на това одобрение, Самюел Фу от Aiways потвърди, че компанията му ще работи усилено моделът да излезе на пазара в Европа през следващата година.

Логично, предвид броя на продажбите на електромобили досега в северната страна, U5 най-вероятно ще влезе първо в Норвегия, но Швеция и Германия също са сред първите целеви пазари.

Цените на U5 все още не са ясни, но се спекулира, че 4.7-метровият е-SUV ще тръгва от около €25,000. Това би било доста конкурентно като цена, предвид класа на U5 и очакваният реален пробег над 350 км.

С получаването на типово одобрение Aiways U5 става първият китайски електромобил от този клас, който ще може да се продава в Европа.

Междувременно компанията прави интересен опит да демонстрира възможностите на новия електромобил, като два Aiways U5 са докарани на ход от Китай до Франкфурт на разстояние над 15.000, за да бъдат показани на автосалона.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. nedi alex

моите прогнози бяха за 2-3г насищане на коитайския пазар и тогава в Европа, но явно ще е по-рано ... , а фолфсфаген и др. още обещават ...

  Прикачени
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
  гост
Все още няма пуснати коментари
elektromobili-2020
ignor-tv.jpg

Най-нови теми от форума