Електрически Peugeot Expert и Citroen Jumpy от 2020 г. с 50 и 75 кВтч батерии

Електромобили

Годината на първите адекватни електро ванове за доставки явно ще е 2020. След няколко първи проби като Renault Kangoo ZE и Mercedes Vito на ток, но с малки батерии и пробег, пред следващата година идват няколко нови предложения и най-прясно обявените са Peugeot Expert и Citroen Jumpy.

Информацията идва директно от PSA групата, която по-рано обяви електрически версии на Opel Vivaro и Zafira. Сега идва и добавката, че и френските марки ще предложат електро варианти на същия този популярен миниван, който се предлага и от Toyota.

Към френските марки трябва да добавим и очаквания също през 2020 г. нов модел Renault Kangoo ZE, но сега темата е за конкуренцията.

За пръв път получаваме и конкретна информация за батериите, а именно два варианта:

  • 50 кВтч
  • 75 кВтч

Това е от съществено значение, защото дава реална представа на какво може да се разчита с тези нови електро миниванове. Според PSA, пробегът ще е съответно 200 и 300 километра по WLTP. От опит вече знаем, че в реални условия това би означавало около 180 и 270 км съответно.

Предвид факта, че Peugeot купи Opel е интересно, че първо обявиха електро версиите на Vivaro и Zafira, но очакваме реално на пазара да излязат първо Expert и Jumpy. Всъщност, според досега наличната информация, Vivaro също е предвиден за 2020 г., докато електрическите версии на Opel Combo Life, Combo Cargo и Zafira Life са заложени за 2021 г.

Всичките тези ванове вече са на пазара от 2016 г. с дизелови двигатели във варианти на Peugeot, Citroen и Toyota и ето че ще се използват също и за вграждане на нови електро задвижващи системи. Изненадващо предвид липсата на електро модели от марката, в играта е и Toyota, която също трябва да изкара електрически Proace и Proace City, през 2020 и 2021 г.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари