Tesla ще строи Европейска Гигафабрика близо до новото летище в Берлин

Електромобили

От близо три години в Tesla се коментираше локация за гигафабрика в Европа и ето че най-накрая тя беше обявена.

През тези три години редица държави от Европа дори започнаха кампании в опит да привлекат Tesla на тяхна територия, но това което Мъск сподели миналата година бе, че логично място за него е немско-френската граница.

В крайна сметка изборът е друг и той е Берлин. И по точно зоната близо до новото градско летище.

Това каза вчера чичко Мъск по време на церемонията по връчването на Golden Wheel наградите, където Tesla бе сред избраните да получат отличие.

Освен това компанията планира строеж на инженерен център и още един център за проектиране в немската столица. Фокусът в новата фабрика ще бъде върху старта на производството на Model Y и там ще се правят задвижващите системи, батериите и други компоненти за него.

Според представители на местната власт от Tesla са разглеждали възможни локации за новата фабрика в Долна Саксония по-рано тази година, но сега Берлинският регион е потвърден.

На уебстраницата на Tesla вече има обяви за работни места в новата фабрика, но първите такива са за "работа от разстояние", каквото и да значи това.

Няма точни описания на обявите и вероятно на този етап компанията просто търси хора, които проявяват интерес да работят в новата фабрика.

Надали с тази фабрика ще се случи същото строително чудо, като с тази в Китай, но по думите на Мъск тя се очаква да заработи на пълни обороти не по-късно от края на 2021.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения