Ново поколение електрически автобус от Irizar вече на пазара

Електромобили

Испанската компания Irizar обяви, че пуска на пазара ново поколение на своя електрически автобус.

Обновенията модел е с намалено общо тегло, повече място за пътници и нови батерии даващи възможност за по-голям пробег.

Този автобус работи от 2014 г. при различни климатични условия в няколко европейски града и натрупаните опит и данни за периода на експлоатация досега показват надеждността и безопасността на това превозно средство.

Електробусът вече се предлага с четири вида дължини (10, 12, 15 и 18 метра) и включва редица подобрения спрямо предшественика си.

Новото поколение идва с по-ефективни батерии и регенеративна спирачна система за допълнително намаляване на разхода и възможност за по-голям пробег.

В градска среда и стандартни метеорологични условия, с капацитет на батерията от 350 кВтч електро автобусът може да измине около 250 км с едно зареждане, което е еквивалентно на около 17 часа работа.

Времето за зареждане е намалено и превозното средство може да се зарежда бавно за 3 часа. Има и опция за бързо зареждане чрез пантограф. Мощността на зареждане може да варира от 50 до 600 кВт.

Тъй като е модулен, новият електробус дава възможност за гъвкавост в интериорни конфигурации. Освен това има и опция за замяна на огледалата за обратно виждане с камери, които показват изображения на два екрана, разположени от двете страни на водача.

В допълнение към спазването на правилата за безопасност при преобръщане, ECE-R66 / 02, европейският регламент, който измерва структурната здравина на големите превозни средства за превоз на пътници, сега новият електро IRIZAR има и AVAS, акустична система за предупреждение, която отговаря на R138.

Повече подробности и спецификации на всичките четири варианта на новия Irizar ще намериш на официалната страница на компанията.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума