Новият Smart се класира за яка субсидия от близо 7,000 евро в Германия

Електромобили

Наред с обявяването на новите цени на VW e-UP и Skoda CITIGOe в Чехия идва информация и за цените на още един електрически мъник в Германия.

По-новата версия на малкият електрически умник на Daimler остава със същите цени като предшественика си на местно ниво и по всичко личи, че това ще важи и за останалите пазари в Европа.

Smart EQ Fortwo ще продължи да се предлага на цена от 21 940 евро, докато кабриолет версията на Fortwo ще струва 25 200 евро, а Forfour ще се предлага за 22 600 евро.

В тези цени обаче не е включено 22 кВт бордово зарядно и всеки, който иска да си добави такова (кой ли не би искал?) ще трябва да доплати 990 евро в случай че не го устройва това с мощност 7 кВт, с което е оборудвана колата стандартно. В добавка от Smart предлагат също и домашна зарядна станция на цена от 833 евро.

На пръв поглед тези цени изглеждат не особено привлекателни, НО! Поради размерите си този модел се класира за "по-специални" субсидии в Германия, които свалят цената на всеки от трите модела с 6,750 евро. Това вече е друга бира!

Така цената на стандартната версия на Smart EQ Fortwo пада под 15,000 евро, което си е съвсем прилично вече. За жалост обаче въпреки че Smart разполага със съшия по мощност електромотор като Skoda CITIGOe, батерията му е два пъти по-малка. Мини кола, мини батерия.

Времето за зареждане е както следва:

С общ капацитет от 17,6 кВтч батерията на Smart ще стига за около 140-160 км пробег, но това са цифри подадени от компанията по NEDC стандарта. В реални условия с тази батерия и мотор вероятно ще се минават около 120 с нормално каране и до 140 макс. с икономично.

Сред базовите екстри, с които е оборудван новия Smart са бордови компютър с цветен дисплей, климатроник, аудио система и криуз контрол с ограничител.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения