20 нови DC зарядни станции в Швейцария

Електромобили

Още една локация с бързи зарядни станции се появи на европейската карта!

Мястото сe намира до обект на Shell в сервизната зона Würenlos и вече има работещи 20 бързи зарядни станции, които могат да предложат зареждане с мощност до 300 кВт.

Обектът е изграден от FASTcharge (GOFAST) и се намира на магистрала А1 между Дитикон и Баден, който е често използвам маршрут с трафик от над 80 милиона души годишно.

GOFAST вече са завършили парка, и от двете страни на пътя има инсталирани по 10 DC зарядни станции, а скоро предстои и името на обслужващата зона да се преименува от Würenlos на Freshbalken.

20-те зарядни станции са направени чрез сътрудничество с EVTEC, а за постигането на горе споменатата мощност на зареждане се използва буферна батерия с интелигентна система за управление.

На тези зарядни станции могат да взимат ток дори колите на Tesla, тъй като те са оборудвани с експериментален "DC Тип 2 конектор". За разлика от Supercharger зареждачките обаче на тези, Tesla ще може да ползва максимална постоянна мощност от 50 кВт за зареждане.

Мрежата на GOFAST предстои да расте през следващата година, когато те ще участват с колеги от Швейцария и Холандия по инсталирането на бързи зарядни станции на поне 100 различни обекта за почивка в страната.

Ето и няколко снимки от мястото, където освен Tesla се виждат Audi e-tron, Renault Zoe, BMW i3 и Hyundai Kona Electric.

ignor-tv.jpg
welcome-ecars.jpg

Най-нови теми от форума