Първи произведени бройки VW ID.ROOMZZ в Китай

Електромобили

От Китай идва информация, че VW е започнала производство на прототипи от представения миналата година SUV concept ID.Roomzz.

Това може да изглежда малко рано, но моделът трябва да мине доста тестове преди да излезе на пазара през 2021 г., вероятно под името VW ID.6.

Автомобилният сайт wheelsjoint публикува снимка от завода на компанията в китайския град Антинг, с група работници около незавършена кола с надпис Lounge SUVe.

Звучи близко до 5-метровата Roomzz концепция, тъй като засега няма друг представен модел, който да пасва на това. Първоначалната информация за Roomzz съдържа данни като предно предаване с мощност 225-300 кВт и батерии в диапазона 77-111 кВтч. За сравнение, 77 кВтч е най-голямата батерия при ID.3. Откъм пробег с тези батерии бихме очаквали реалистично 400-550 км при тази големина.

Предвид начина на действие на старите автопроизводители, по-скоро не очакваме да видим противоположно отварящите се врати на Roomzz концепта в крайния производствен вариант на модела. Третият ред седалки обаче не го поставяме под въпрос.

Засега няма дати за представяне на този нов електро модел на VW и с безпрецедентната световна промяна плановете стават нещо много трудно за изпълнение.

Но това в никакъв случай не е причина да не работим здраво и да планираме в рамките на постижимото, а защо не и по-смело, което е напълно по нашите човешки сили.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари