Polestar изтегля принудително почти всички Polestar 2 заради дефектни части

Електромобили

Не е никак лесно да си стартъп компания за електромобили в днешно време.

Особено, когато се налага да бързаш, да си навреме в играта. Дали от Volvo не избързаха с пускането на Polestar 2? Или са решили да го карат по модела на Tesla и да оправят проблемите в движение?

Какъвто и да е случая в момента е без значение, но пък прави чест на компанията, че реагира бързо за изтегляне на всички доставени до момента бройки Polestar 2 поради открити два проблема.

Преди около седмица писахме за регистрирани случаи на Polestar 2 електромобили, които спират сами по време на движение.

Изначално беше обявена друга бройка, но след като са били открити не един, а два проблема сега от Polestar правят принудително изтегляне на продадените в цял свят модели.

Единият проблем е с инвертoра, който служи за преобразуване на натрупаната в батерията енергия в мощност, от която се нуждаят електромоторите. Засегнатите от този проблем коли са 4,586, а от тях 3,150 имат и проблем с нагревателя за охлаждащата течност на батерията.

И в двата случая става въпрос за подмяна на дефектни части и на двата компонента.

От началото на следващата седмица Polestar ще започне комуникация със собствениците за уговаряне на посещение в местен сервиз.

Тези, които имат и двата проблема ще могат да ги решат само с едно посещение в сервиз, а освен това по време на същото посещение колата им ще бъде актуализирана софтуерно, за да може да приема бъдещи актуализации от разстояние.

Това потенциално ще спести и бъдещи посещения в сервиза при наличието на определен тип проблеми, които занапред ще се решават със софтуерни актуализации.

От Polestar предупредиха и, че доставките до края на тази година може да се забавят леко, тъй като наличните проблеми се отстраняват в момента при недоставените все още бройки.

Автомобилният производител също така предупреждава, че може да има закъснения в доставките, тъй като актуализира превозни средства, планирани за доставки преди предаването на клиентите.

Думата recall някак намери място в заглавието на доста материали из авто медиите през последните няколко седмици и освен електромобилите имаше изтегляне на плъгин хибриди на BMW и Ford, а само преди няклко дни китайското правителство "откри" проблеми и при Tesla и поиска компанията принудително да изтегли всички доставеки в Китай Model S и Model X за периода 2013-2017.

Слуачаят с Hyundai също не е разрешен още и очакваме официално становище от компанията за проблемите с Kona Electric, които в някои случаи се запалвавт по време на зареждане. В САЩ пък имаше изтегляне на Chevy Bolt поради опасения от подобни проблеми като тези на Hyundai.

За щастие няма пострадали от наличните проблеми!

Интересно е обаче струпването на тези случаи в рамките на няма и месец 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари