След соларните панели в ИКЕА и електрически велосипед – за €749

Електромобили
В този блог: Електрическите превозни средства имат още една допирна точка с мебелния гигант.

Вероятно няма да видим на пазара електромобил от ИКЕА, но в много от големите вериги се продават велосипеди, защо да не е и в ИКЕА? С малката подробност, че електрически велосипед става дума за електрически...

След като вече продава соларни панели и монтира такива на покривите на свои магазини, ИКЕА пробва и с електро велосипед. Нарекли са го с типично за марката име Folksvanlig и на 12 май са го пуснали във Виена на цена €749.

Има го и в мъжки, и в дамски вариант, с алуминиева рамка и тегло от около 25 кг. Дават му пробег в диапазона 50-70 км с едно зареждане, което отнема към 5 часа. 

Засега на батерията не й знаем капацитета, но има 500 цикъла на зареждане. Колко време ще я бъде вече зависи и от това дали караш велосипеда и в по-неподходящите за това сезони.

Електромоторът е в предното колело и мощността му е 250W. Закачен е за Shimano трансмисия с шест предавки, а велосипедът е тип педелек. За да се ориентираш какво означава това, ето един наш подробен материал за разликата между педелек и е-байк.

В нашата ИКЕА, когато питахме миналата година, дори не успяхме да се срещнем с някой от управата по повод на това дали смятат да монтират соларни панели или зарядни станции за електромобили, като в много обекти на компанията в други страни. Пак ще питаме, трябва да се настоява, а в един момент като нищо може да започнат да предлагат и стенни зарядни за гаража шведите.

Електро колелото на ИКЕА изглежда практично и в Австрия можеш да го вземеш за €649, ако имаш ИКЕА купон за €100. В Tesla Motors пък са се оборудвали с мебели от ИКЕА и те за по-практично и евтино, та нещата си вървят ръка за ръка. Важното е да идват и насам.

Снимки и източник: ИКЕА

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума