Да тестваш Renault Twizy и да си тръгнеш с него

Електромобили
В този блог: Преди да си купим Twizy и ние тествахме – сега е твой ред да тестваш, а ние има какво да ти споделим.

Има нещо, което се променя много в представата ти за Renault Twizy и го разбираш след като седнеш зад волана и покараш. Но нека да говорим след като го направиш...

Искахме да дойде този момент, работихме за това и ето че се получи – "да си тръгнеш с него" означава, че вече можеш да си купиш Twizy. Обичаме да правим добро, затова ти казваме, че в момента има само няколко налични и след това ще са на поръчка – надяваме се да успееш да се включиш (купиш) преди наличните да станат неналични :). Ще разбереш защо от един коментар от форума по-долу.

Съвсем естествено, със старта на продажбите на Twizy и Kangoo Z.E., Омникар Ауто предлага възможност за пробно шофиране и на двата електромобила. Работното време на шоурума в Младост-4, ул.Самара 1 (до Бизнес парк София, където заповядай да тестваш електромобилите), е от 9 до 18:30 ч. през седмицата, но с оглед на ремонтите около изграждането на метрото най-подходящото време за пробно шофиране си остава в събота – до 14 ч. За корпоративни клиенти има интересна възможност и същевременно улеснение – да бъдат посетени от търговец на Омникар Ауто. На това му казваме да ти дойдат с електромобил на гости и да си тръгнат без него.

Иначе, не се учудвай, ако на паркинга в събота видиш две Twizy-та – просто обичаме да наминаваме за по кафе през салона на Омникар Ауто ;).

Нашия Twizy караме вече половин година, още откакто го взехме в края на януари. Нашарен е подобаващо с електромобилни лепенки и на всяко излизане привлича погледи и възклицания отвсякъде. Нали е отворен отстрани, постоянно ме питат за различни неща, но сега ще отговарям утвърдително на един още един въпрос – Twizy (и Kangoo. Z.E.) вече може да се купи официално в България.

Сега вече нашият Twizy ще си намери компания по улиците, а това е повод да предвкуся и първите Twizy сбирки това лято. А преди да дойдеш да тестваш, ето какво сподели един младеж във форума, след като кара нашето Twizy до яз. Огняново и обратно:

Здравейте приятели, пиша във форума, за да споделя мнението ми за Рено Туизи. Днес имах възможността да навъртя около 70 км с въпросната машина. Не знаех какво да очаквам. Бях сигурен, че ще ми хареса, но за динамиката само бях скептичен. Да, ама се изненадах много. При всяка скорост под 70 (защото 80 е макс., а и не съм вдигал повече) при натискане до долу, колата реагира на момента и ускорява доста подобаващо, направо изненадващо, като й знаеш параметрите. С 8 кВ (13 кВ макс.) електромотор затрудних един гоУф доооста, преди да ни изпревари с мръсна газ (ама буквално беше мръсна :) ) при това на баир. На връщане от крайната точка към София целях да направя минимален разход и за 50км изхарчих точно половината от батерията, което се оказа много добро постижение, според собственика на колата и според производителя даже :) И така... в крайна сметка смятам, че си заслужава мястото на пътя и е адски забавна и функционална кола за града. И размерите й може би не са недостатък. Вгледайте се сутрин по колко човека се возят във всяка една 5-местна кола. Поздрави.

И да знаеш, отзад в Twizy спокойно се събират и по-едри мъже, но там е мястото за някой от нас или от екипа на Омникар Ауто, защото ти ще караш. Иначе повечето хора дори не предполагат, че има и задна седалка и се ухилват до уши като видят как нечия глава наднича зад шофьора :).

Малко повечко внимание му обърнахме на Twizy, но да напомним, че и Kangoo Z.E. има за тест – интересно ни е дали ще усетиш това, което и ние, когато за първи път го карахме.

Хайде сега малко подготовка за теста, че после ще те изпитаме като дойдеш :)

Renault електромобили
   Twizy 80 Kangoo Z.E.
Макс. скорост 80 км/ч 130 км/ч
Време за зареждане 3 ч 30 мин от 6 до 8 часа
Пробег  Еко - 80 км; Екстремно - 50 км 130 км градско (145 км извънгр.)

Това са ти най-важните нещата да знаеш. Останалото ще разбереш на теста.

Хайде, до скоро ;)!

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения