Tesla Model 3 ще се казва електромобилът на Мъск за всички

Електромобили
В този блог: Tesla Model III от 2017 – новата конкуренция за германския среден клас.

Човекът начело на Tesla, Елон Мъск, си е избрал английския Auto Express, за да разкрие плановете на компанията си за конкурент на бъдещия електро вариант на BMW 3-Серия – новият електромобил от среден клас, който трябваше да се казва Model E. Името обаче наистина е изненадващо (и близо до "Е", макар и само визуално, когато е обърнато) – Мъск потвърждава, че ще бъде Tesla Model III...

"Новият модел ще се казва Model III и ще имаме три чертички, които да представят нещата така: S III X!"

  Елон Мъск

Екипът на Auto Express пише още, че при скорошното си посещение на Острова Мъск е обявил, че планира да изгради развойна база там, в която да се работи по новия Model III.

Моделът вероятно ще е с около 20% по-малък от Model S, а цената в САЩ трябва да е около $35,000, за около 320 км пробег. За да се постигне тази по-ниска цена, Tesla е в процес на избор на място и след това изграждане на вече прословутата си Гигафабрика. Там ще се произвеждат батерии, но има индикации, че няма да са само за Tesla, а и за електромобили на Mercedes, Nissan и BMW.

Над 300 км пробег за среден клас електромобил е което всички чакаме. За страни като България това е супер удобно – с едно бързо зареждане по средата за макс. двайсетина минути спокойно си пътуваш от единия до другия край на страната, забавно, тихо и не замърсяващо. ОК, знаем за "мръсния" ток и "пренасяне на замърсяването", но за това си има лек и той е зареждане от соларни станции или с ток от вятърни централи.

А пък и в един момент Tesla ще дойде официално и в Източна Европа. Тогава, след като изградят своите Supercharger зарядни станции, зареждането на Tesla Model III, както и на Model X и Model S, ще е безплатно и за нас в България.

И накрая, нещо за първите собственици на Tesla, тези, които се бръкнаха по над 100 хиляди за Roadster. Мъск споделя: "Батерията на Roadster е от старо поколение. Ще я обновим с по-модерна за пробег от близо 650 км."

Супер, средният електромобил на Tesla получи име, първият очаква по-модерна батерия, и какво ли още предстои?

От: Auto Express

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения