Какво ново във версия 6.0 на софтуера на Tesla Model S

Електромобили
В този блог: Tesla пусна поредната обновена версия на софтуера на Model S.

Както обикновено, хората, които карат Tesla електромобил, тези дни получиха новата версия на софтуера в своите Model S коли, по интернет. Сред добавените функции сега са асистент за потегляне по наклон, интелигентен контрол на окачването и спящ режим за съхранение на енергия. Ето сега подробно за новите неща...

Софтуер v6.0 идва още с трафик-базирана навигация и пътен съветник, преглед на дневните задачи вътре в колата, настройки на окачването спрямо местоположението и дистанционен старт от мобилен телефон. Ето повече за някои от нововъведенията.

Трафик-базирана навигация (БЕТА). Според Tesla, сега навигацията на Model S ще е много по-умна, предлагайки маршрути на база реалния моментен трафик със съответното изчисляване на очакваното време за пристигане. Това означава също и че с промяна на трафик ситуацията маршрутът се обновява динамично. Надяваме се това да не води до некомфортно удължаване, но интересното е, че навигацията ще взима предвид трафик данните от други Tesla коли на пътя – много добре звучи това, че електромобилите ще си помагат в движение.

Пътен съветник. Навигацията не е особено полезна, когато пътуваме от вкъщи до работата, защото знаем пътя. Но ако трафикът се отразява на типичния ни маршрут, по-удобно ще е да знаем предварително. Сега, Model S следи трафика преди дори да потеглиш по ежедневния си маршрут и ще те предупреждава с изскачащо съобщение на 17-инчовия сензорен екран за наличен по-бърз маршрут.

Календар (БЕТА). С тази функция Model S може да се синхронизира с телефона ти, за да си виждаш програмата за деня на големия екран вътре в колата. Ако вече си задал/а места за някакви събития, когато докоснеш събитието в календара навигацията ще ти предложи маршрут до мястото. Така не се налага да въвеждаш нищо допълнително.

Стартиране от разстояние. Сега можеш да стартираш своя Model S от смартфона си, което не знаем дали всички ще използват, но е полезно, ако си забравил/а дистанционното. Става през Tesla мобилното приложение, но всеки път (което е добре) трябва да си въвеждаш паролата.

Настройка на окачването спрямо местоположението. Ако често минаваш през места, където се иска по-висок клиренс, колата ти ще запомня на кои места преди си избирал/а окачването да се вдигне по-високо, настройвайки въздушното окачване на съответните места. Може да е при паркиране в гаража, ако има наклон и ръб или при позната пътна дупка :). Важи само за коли с въздушно окачване.

Кръсти си колата. С новата версия прякорът на колата ти вече ще се вижда в мобилното приложение, и в About Your Tesla на 17-инчовия екран в колата. ОК, обозначен/а си :).

Опции за енергийно управление. С новата опция за управление на енергията можеш да слагаш своя Model S да спи – това е режим за съхранение на енергията (през нощта) и дано да е известно решение за т. нар. Vampire loss – загуба на енергия от батерията, когато колата не се използва. Има също и опция, с която Tesla мобилното приложение винаги да се свързва веднага с колата, дори когато е във въпросния режим на съхранение.

Е, посъбраха се неща, но какво ти е мнението за новите добавки? Кои намираш за полезни и кои би използвал/а най-много?

Източник: Tesla Motors

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума