Carice MK1 тежи по-малко от Туизи, минава 200 км и става за тинейджъри

Електромобили
В този блог: Холандска фирма представя шикозен електромобил в духа на миналото и с технологии от настоящето.

Това направо ни вкара в емоции – малка електро кола вдъхновена от Porsche 356, по-лека и по-бърза от Рено Туизи. Че и с повече пробег...

Казва се Carice MK1 и е идея на холандската фирма Carice Cars. В клас четириколесно е, прави до 100 км/ч и до 200 км пробег.

С тегло само 350 кг с батерията (в най-лекия и елементарен вариант) това чудо е далеч дори под миниатюрните 445 кг на Туизи варианта без врати.

За разлика от Туизи обаче седалките са разположени стандартно една до друга, а както се вижда от снимката, Carice MK1 няма покрив. Все пак има опция платнен гюрук за дъждовни дни.

На сайта на Carice виждаме, че засега са предвидили да направят 10 от тези чудесни електро коли, като всяка от тях ще е според заявките на клиента. Може да е с малка батерия и мотор, така че да я кара и 16-годишен, с емблема "Junior Version". Може да е среден вариант, а може и да има по-голяма батерия за пробег до 200 км, както и по-мощен 40 кВ (54 кс) електромотор.

carice_mk1_tablo

Цената на Carice MK1 е повече от два пъти над тази на Туизи и започва от €22,000 без ДДС, а колата разполага със сертификат от холандската организация RDW. Дали това е достатъчно за да се кара в други европейски държави нямаме идея, но Carice MK1 ни грабна достатъчно, за да проверим.

От: Thegreencarwebsite

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума