BYD измайстори електробус хармоника с над 270 км пробег

Електромобили
В този блог: Нов дълъг електробус с над 270 км пробег за 120 пътника показа BYD.

Тази седмица в Хюстън на American Public Transportation Association 2014 (APTA) изложението китайската компания BYD изненада с представяне на нов продукт – дълъг електрически автобус за 120 пътника...

Компанията е разработвала новия електробус около две години и сега го предлага като чиста алтернатива (особено при зареждане с ВЕИ ток) спрямо традиционните ДВГ автобуси.

Возилото се нарича "The Lancaster" на името на града в Калифорния, където е разработено и произведено.

Lancaster електробусът е с дължина 18 метра (тип хармоника) за до 120 пътника, с пробег над 270 км, а на шоуто BYD показва и по-къс 12-метров електробус на Antelope Valley Transit Authority – единственият автобус на експото, който е изминал разстоянието от Лос Анджелис до Хюстън (над 2400 км) на собствен електро ход.

У нас BYD трябваше да произвежда електробуси в нов завод край Брезник, но засега това не се случва. BYD Motors е собственост на BYD Company Ltd, най-големият производител на електробуси в света (засега), а най-големият отделен инвеститор в компанията е Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет с 9.9%.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения