Tesla утроява площта в Холандия с втора сграда в Тилбург

Технологии
В този блог: Tesla Motors взима втора много по-голяма сграда в холандския град Тилбург.

Преди година и половина Tesla Motors откри 18,900 кв. м. филиал в Европа – съоръжение за досглобяване на европейския вариант на Model S в Тилбург, Холандия. Но ето че много бързо се оказва, че това място вече им е тясно, защото компанията взима нов доста по-голям втори комплекс близо до първия...

Тази нова сграда добавя хале за сглобяване и голяма зала, с обща площ около 50,000 кв. м.

Засега Tesla произвежда Model S в своята огромна фабрика (бивша на Toyota) във Фримонт, Калифорния откъдето изпраща колите частично сглобени до Холандия. Това има значение за транспортните разходи и данъчното облагане, а в Тилбург се извършва финалното сглобяване и доставки.

Tesla избра града заради неговото супер удобно положение в Европа. Според Tesla Europe от Тилбург части могат да се доставят "навсякъде из континента в рамките на 12 часа". В същото време Тилбург е близо до пристанището на Ротердам и до много развита железопътна инфраструктура.

В момента в първия комплекс на Tesla в Тилбург работят около 180 служители.

tesla_tilburg

Новият комплекс на Tesla ще заработи вероятно в края на април 2015 г. и сега няма как да сме сигурни, че има директна връзка, но това е няколко месеца преди отложения за трето тримесечие на следващата година пазарен старт на Model X.

Можеш да разгледаш подробно новия комплекс на страницата на Dokvast.

От: Quadrant4.nl

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения