Как се остава без електромобил по семейни причини

Електромобили
В този блог: Когато в семейството има един електромобил и жена ти го хареса... директно ти спира тока :).

Взел си новия LEAF или, още повече, Tesla Model S, кефиш се максимално на колата, а жена ти си перка с другата, дето не е на ток. Още не им е дошло времето, мисли си тя, но в един момент времето взима, че внезапно идва...

Спокойно може да е и обратната случка, но нали сме (уж) галантни мъжете, бихме ли взели на жената колата? Сега обаче докато разглеждах новите теми по електомобилните форуми ми попадна един блог на Захари от EV Obsession, в който авторът споменава за някои "големи проблеми" на съвременния притежател на Model S.

Захари също си ровел по форумите и попаднал на тема в Teslamotorclub. И ти да видиш проблеми. Ето какво пише форумец. Всъщност, форумка :):

На почивка сме и съпругът ми все ми се смее, че оставям колата отключена. Няколко пъти дори излизах, без да я изгася. На всичкото отгоре на няколко пъти щях да ударя коли отзад, защото нямам реген на спирачките. Почивката не е особено забавна без моята Tesla. Нямам търпение да налея бензин (яко сарказъм)!

Поводът – на почивка въпросното семейство явно не е с обичания Model S. Който, както се оказва, явно преди това е "сменил собствеността"! Представям си случката (като на снимката отгоре):

– Ама, чакай, Tesla-та е моя?

– Беше, мили!

Това е просто един от многото случаи, в които невярващата отначало половинка предпочита да си кара големия SUV и после бързо осъзнава кой е с по-добрата кола. Резултат? "Бившият" собственик на Model S (или друг електромобил) пак се оказва на бензиностанцията. Е, това е малко преувеличено, но ако още не знаеш, някой ден ще разбереш какво е да си останеш и за малко без електромобила!

Голям смях пада с тези истории и естествено те чувам да казваш "да им имам проблемите". И аз така казвам и слава богу засега нямам такъв "проблем". Жена ми няма книжка, камо ли кола. Пък и едва ли щеше да ми вземе Туизито. Но абсолютно мога да си представя колко лесно е да се метнеш в новия Model S, зарязвайки мъркащия (за кинти) Туарег.

Ето, така се остава без електромобил по семейни причини и ако ти се случи, изходът, който Захари предлага, е лесен – купувате си втори електромобил. Еххх, сега пък ще трябват две зарядни за гаража. Проблем след проблем с тия електромобили :).

Ето някои хора как го решават проблема: Една за него, една за нея...

semeini_tesla_model_s

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения