Nissan LEAF залага на #KICKGAS и самопочистваща се боя

Електромобили
В този блог: Nissan е похарчила над $30 милиона за ТВ реклама на LEAF през 2014.

Това са данни на iSpot, където засичат такива неща. Според компанията, до ноември тази година рекламата на LEAF е струвала $22 милиона, плюс още $9 милиона за социалната кампания Kick Gas, която тръгна на 3 ноември...

Това "тръгна" е най-вече по американските ТВ канали NBC, CBS и Fox. Ефект сред масовата аудитория очевидно има, както се вижда от публикуваната в Autoblog Green статистика от рекламата. Тя показва, че най-заинтересовани от нея са зрителите на колежанския футбол, Gladiator и The Rachel Maddow Show.

Най-добре е обаче да съдим по продажбите и с рекордния за LEAF ноември 2014 заинтересоването на мнозина явно преминава и в покупка.

И то как да не го купиш? В щатите не стига че всичко е по-евтино, ами нов (базов) LEAF взимаш за $199 месечно (36 месеца лизинг + остатъчна стойност). В добавка, Nissan пусна и шеговито видео с актьори, които небрежно, но нарочно заливат бял LEAF със синя боя, която обаче просто се стича по колата, без да я изцапа.

Тъкмо избрания за кола на годината 2015 в Норвегия и Канада KIA Soul EV също се върти по екраните, само че в секси хамстер компания. Според iSpot до момента рекламата на Soul EV струва $15 милиона, а според нас ще е чудесно част от тези пари да отиват за подпомагане на дейността на сайтове като eCars.bg и много други, както и на организации занимаващи се с популяризиране на електрическата мобилност.

Сигурно в Nissan знаят най-добре защо дават купища пари на отявлено анти-електромобилни телевизии като Fox, но като искаш да стигнеш до по-голяма аудитория правиш и такива неща. Важно е да има ефект и продажбите да растат, а случаят с LEAF е точно такъв.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума