В Европа карат Nissan LEAF с 50% повече отколкото ДВГ коли

Електромобили
В този блог: 319 км средно седмично се кара Nissan LEAF в Европа, срещу 208 км ДВГ коли.

С данни от CarWings системата, Nissan публикува информация, според която притежателите на LEAF в Европа карат с над 50% повече годишно (16,588 км) от средния шофьор на ДВГ кола (10,816 км)...

Общите данни са изведени от Глобалния център за данни на Nissan към 30 септември 2014 г. и средната стойност е получена само от Nissan LEAF електромобили оборудвани с CarWings (около 54% от продадените). Данните са събирани от 1 април до 30 септември, 2014 г.

Вероятно си имат схема и статистика, за да дават усреднени стойности за годишна употреба със засичане на шест-месечна база. Приемаме данните каквито са и те очевидно показват, че няма такова нещо като притеснения от пробега. Излиза точно обратното щом електромобилът се кара много повече.

Често хората купуват Nissan LEAF като втора кола, но впоследствие карат него много повече от другия си автомобил, което се потвърждава от CarWings статистиката.

Според повечето потребители тенденцията бързо се обръща заради значително по-ниските разходи за зареждане и поддръжка на LEAF, а пъргавото забавно и тихо возене прави трудно връщането към ДВГ кола.

LEAF карат най-много испанците (367 км) седмично, пред шведите (340 км) и англичаните (323 км), а в Германия статистиката показва 278 км.

Данните на Nissan показват и че средно за Европа се шофира 208 км седмично с ДВГ коли, срещу 319 км с LEAF.

И още малко статистика – 89% процента от притежателите на LEAF зареждат електромобилите си нощем. При 31,000 продадени в Европа това прави близо 28,000 и тенденцията за много по-малко използване на обществената зарядна инфраструктура поне на този етап е очевидна.

От: Green Car Congress

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума