Ford работи по електромобил с 300 км пробег – конкурент на Chevrolet Bolt

Електромобили
В този блог: Според Automobile Mag през 2015 г. Ford ще покаже електро модел с 300 км пробег.

Все още не е 100 процента сигурно, че новият електрически Chevrolet с пробег около 300 км ще се казва Bolt, но за сметка на това се появи информация, че по-късно през 2015 г. Ford смята да разкрие свой електрически модел, догонвайки своя вечен конкурент General Motors...

Поне така смятат в Automobile Mag, като засега няма кой знае какви подробности включително дали Ford се цели като GM в пазарна реализиция през 2017 г. Сигурно е обаче, че точно отколешната конкуренция кара и двете компании да продължат съревнованието и при "зелените" коли.

Тази 2017 г. обещава да е много интересна за електромобилите, защото тогава е планиран и старта на Tesla Model 3, чиято базова цена според Елон Мъск ще бъде около $35,000.

Засега няма индикации, че Ford ще покаже нов електрически модел през април на автосалона в Ню Йорк. Това като че ли е по-вероятно да се случи на Los Angeles Auto Show през ноември, но пък автопроизводителите са способни на електрически изненади, като тази от Aston Martin.

Сега най-любопитното за нас е как точно ще се справят новите електромобили в реални условия. Двеста мили (320 км) пробег звучи много по-добре от сегашните 100-150 км – важно е обаче какъв ще е пробегът при магистрални скорости (или при много студено или горещо време). Надяваме се спадът заради по-високия разход на енергия да е в рамките на 20-25% или иначе казано със 120 км/ч по магистралата да имаш едни сигурни 250 км.

От: Automobile Mag

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума