Болидите от Formula E вече с мощност 170 кВт

Компоненти

В този блог: Батерията на Formula E болидите вече осигурява до 170 кВт мощност.

Williams Advanced Engineering, единственият доставчик на батерии за FIA Formula E Championship, потвърди, че максималната мощност, която батериите осигуряват за състезанията вече е повишена на 170 кВт...

С използваем капацитет от макс. 28 кВтч, батериите с клетки на XALT Energy първоначално работеха на макс. 133 кВт и след успешните тестове преди Сезон 1 мощността беше повишена на 150 кВт.

По време на дебютния сезон е регистриран само един дефект и след допълнителни тестове за новия сезон, който стартира на 24 октомври в Пекин, Williams повишава максималната мощност на 170 кВт.

В добавка, компанията изработи и 70 кВтч батерия за електрическия Land Rover Evoque_E, изложен на тазгодишното CENEX Low Carbon Vehicle събитие.

Батерията е монтирана под пода на Evoque_E, модифициран за да поеме плоския пакет. Прототипът е оборудван с преден задвижващ модул от едностепенна трансмисия и електромотор с мощност 85 кВт, както и със заден модул с двустепенна трансмисия и 145 кВт електромотор.

Няма точна информация кога електрически Land Rover ще излезе на пазара, като на този етап се говори за 2018 г.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения