Tesla проучва батериите на LG Chem, Samsung и SK Innovation

Компоненти

В този блог: Tesla Motors може да добави още южно корейски технологии в Model 3.

Според Korea Times, хора от екипа на Tesla Motors са се срещнали с LG Chem, Samsung SDI и SK Innovation най-вероятно за да проучват възможностите за доставки на батерии в добавка към тези, които получават от основния си партньор, Panasonic...

Информацията идва след като вече научихме, че Hankook ще произвежда гумите за Tesla Model 3, а LG Display OLED екранът на таблото.

Tesla вече има сделка с LG Chem за обновената батерия на първия си модел, Roadster. Това може да е предимство за LG Chem в конкуренцията със Samsung SDI и SK Innovation, които доставят батерии съответно за BMW i3 и KIA Soul EV.

Интересно е как в Panasonic гледат на действията на Tesla, като се има предвид, че японската компания инвестира милиарди в Гигафабриката за батерии, като основен партньор на Tesla. Но с изненадващо големия интерес към Model 3 Tesla очевидно търси начини да си осигури достатъчно батерии, за да може да произведе повече коли в срок.

Ако Tesla сключи договори за доставки с някоя от южно корейските компании Model 3 може да се окаже с различни батерии в определени партиди. Все пак са отделни производители и има голяма вероятност химическият състав да е различен. Това от своя страна може да доведе до различна производителност на батериите в иначе една и съща кола.

С променените планове за производство на 500,000 коли още през 2018 г., вместо през 2020 г., Tesla ще трябва да направи гигантски скокове в своето развитие. Дали още отсега имат опасения, че няма да смогват само с Гигафабриката?

От: Teslarati


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения