BMW батериите ще издържат (над) 15 години

Компоненти

В този блог: Оценката на BMW предполага дълъг живот на електромобилните батерии.

Според собствените тестове на компанията, капацитетът на батериите ще спада, но животът на електромобилите няма да е по-кратък от този на ДВГ моделите...

Продуктовият мениджър на BMW Андреас Раит признава, че батериите ще губят от своя капацитет с времето. Той обаче смята, че спекулациите за очаквания живот на батериите са неоснователни.

В интервю за CarAdvice Раит твърди че "това не е маркетингова шашма: тези батерии са разработени да издържат колкото и самата кола". По думите му, това е "15 години или повече".

BMW има данни в подкрепа на това твърдение. "Ние можем да докажем това с данни от реална употреба на произвежданите от нас електро модели. Разработчиците подхождат много консервативно към защитата на батериите", добавя Раит.

На този етап Раит казва, че BMW няма различни очаквания за живота на електромобилите и ДВГ моделите. След 15 години капацитетът на някои батерии може да е спаднал на 80 или 70% от оригиналния, но текущите данни от употребата на BMW електромобилни батерии показва, че очакваният спад ще е значително по-малък.

Дали сегашните електромобили все още ще се движат след 15 години или ще бъдат заменяни (доста по-рано) от много по-модерни коли? Как мислиш?


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Това е една много добра новина за нас българите. За по-голяма част от хората в България, 10 годишна кола е НОВА кола, която като си купим си казваме, ще я покарам 5 години и ще я сменя, но реално я караме почти още 10 години.

Жоро
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари