Безжично зареждане за LEAF, Volt и Ampera от Evatran и Bosch

Компоненти
В този блог: Plugless Power излиза на пазара до месец, с 30% отстъпка за първите 250 потребители.

Това ни харесва – да си зареждаш електро колата, без кабел. Харесва ни също и че за двата най-популярни електромобила – Nissan LEAF и Chevy Volt/Opel Ampera – вече се предлага система за безжично зареждане...

Разработена е от Evatran Group, Inc., в партньорство с Bosch и се казва Plugless Power. Мощността на безжичното зарядно на Evatran е 3.3 кВ, точно колкото на бордовото зарядно на "стария" Nissan LEAF. От 2013-та мощността му е удвоена до 6.6 кВ.

Системата струва $2.998, но има 250 промо бройки с 30% отстъпка, та известен брой хора ще платят с хилядарка по-малко.

По-важното обаче е това, че такова джаджа въобще се продава, а не е някаква концепция за след 5 години. По план трябва да я пуснат на пазара от следващия месец, така че продажбите стартират официално от февруари 2014.

Тези 3.3 кВ подсказват, че системата е съвместима с Nissan LEAF 2010-2012 (промо цена $2,098). За Volt и Ampera няма ограничение, защото бордовото им зарядно все още не е променяно съответно и най-новите могат да използват Plugless Power системата.

Интересното е, че за Volt/Ampera промо цената е по-ниска – $1,998. Това си е стотачка, но иначе няма разлика – и LEAF, и Volt/Ampera се зареждат безжично за същото време, като с кабел.

За всеки електромобил си има специален адаптер, който се монтира в колата и играе ролята на приемник и конвертор. Другото е предавател, който се монтира в гаража ти или на определено парко място (вгражда се в настилката) и точно тук идва ролята на Bosch – в монтажите.

Е, очевидно нищо не й липсва на системата – може да се използва с таймер или пък със смартфон приложения. Хубавото е, че през 2014-та се очакват още модели, а това означава, че цените ще падат.

[От: Green Car Congress]

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

ignor-tv.jpg
welcome-ecars.jpg

Най-нови теми от форума