Nissan LEAF продължава да е най-продаваният електромобил

Електромобили
В този блог: Четири години след старта на продажбите Nissan LEAF се купува все повече.

Поредният скок в търсенето на LEAF беше отчетен вчера в САЩ, където Nissan обяви 2,589 продажби за октомври 2014 – с  29.3 процента повече от октомври 2013...

Това е 20-ят пореден път, когато Nissan може да каже "в последния месец продажбите на LEAF са еднакви или по-добри в сравнение със същия период миналата година".

Повишението в продажбите е толкова голямо, че досега през 2014 г. са продадени 24,411 LEAF електромобила, което е с 35 процента повече от същия период на 2013 г.

Изглежда интересът към LEAF се засилва, като все повече семейства обръщат внимание на вече доста масовия електромобил и Nissan подсилва нещата точно навреме с нова ТВ реклама, с която "насърчава потребителите да зарежат бензина" спестявайки много пари от гориво.

LEAF се продава все по-добре и в Европа, като водещият пазар за модела на нашия континент е Норвегия. Там електромобилите вече представляват 15 процента от продажбите на нови коли и Nissan отново използва това, за да покаже в местно видео, че електромобилите вече не са ниша (виж го отдолу).

В Норвегия има много причини за бума на електромобилите. В страната са въведени множество ЕМ стимули, като данъчни облекчения, шофиране в бус лентите, безплатно паркиране и зареждане, и други. От старта на продажбите през 2011, в Норвегия са продадени над 15,000 броя LEAF. Към септември 2014 глобалните продажби на модела са близо 140,000!

У нас нещата с LEAF се проточиха много, но сега има сериозна индикация, че през 2015 г. моделът най-накрая ще се предлага в България. Засега можем да кажем само това и когато има повече яснота за дати и цени, ще бъдем повече от щастливи да я публикуваме.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения