Tesla Model S в Racing Extinction – премиера тази вечер от 9 по Discovery

Полезно и ефективно

В този блог: Ние сме последното поколение, което може да промени нещата.

Racing Extinction е филм на Луи Сихойос (известен с The Cove), чийто екип разкрива някои покъртително порочни човешки действия вредящи на живота на планетата. Филмът е спонсориран от изпълнителния директор на Tesla Motors Елон Мъск и премиерата е тази вечер 21:00, 2 декември 2015 г. от 21:00 по Discovery Channel...

Racing Extinction е призив да насочим вниманието си към отрицателното влияние на много хора върху планетата и животинския свят и показва с какви конкретни действия можеш да повлияеш за прекратяване на пагубното въздействие.

В трейлъра на края на този блог, са показани няколко акцента чрез серия от събития заснети в различни точки на земята с помощта на специално оборудван Tesla Model S.

Филмът представлява комбинация от въздействащи графики, музика и послания като "добитъкът генерира повече парникови газове от целия транспортен сектор". В добавка, на изключително ангажиращия уебсайт на компанията има тонове полезно инфо по множество теми засегнати във филма, където освен Model S участва и самият Елон Мъск.

Готин тип е Елон – обича да пуска шеги и загадъчна информация и Racing Extinction не прави изключение, само че темата не е никак шеговита. Ето някои интересни негови послания от видеото:

"Всеки, който няма определени интереси или не е луд, смята, че климатичните промени са много сериозен проблем. А в момента проблемът е в това, че правилата на играта са основно в подкрепа на лошите практики. Въглеродният капацитет на океаните и атмосферата си има граници и никой не плаща цената за преминаването им. Ситуацията е такава, че всичко, което генерира CO2 получава субсидии, а хората това не го одобряват, образно казано. Иронията е, че устойчивите неща биват ефективно потискани."

Остава да гледаш филма по Discovery и да си наясно с позицията и действията си по отношение на климатичните промени. Една птичка пролет не прави, но хората сме голямо ято.

Елон очевидно лети напред. Всички можем.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения