Електрическо камионче ще се използва за поддържане на парковете в София

Полезно и ефективно

В този блог: Ново електрическо безшумно и екологично камионче за софийските паркове.

Общинското предприятие "Паркове и градски градини" започна поддръжката на обновения парк на НДК с ново незамърсяващо камионче...

В парковете обикновено търсим спокойствие и се наслаждаваме на природата и какво по-подходящо за поддръжка на тези места от работеща на ток обслужваща техника.

С експлоатация на такова електрическото лекотоварно средство спестените вредни емисии достигнат до около 9000 кг. годишно. Също така няма нужда от горива и масла, като в превозните средства с ДВГ, което намалява 100% замърсяванията отделяни по време на работа – просто няма такива.

Преди години на посещение в Барселона видяхме подобни обслужващи електро камиончета, с които минаваха по малките улици да почистват. Ето ни такова возило и на нас в София и нека то да е първото от много – важно е да сменим целия си обслужващ автопарк, за да стане много по-ефективно и незамърсяващо обслужването на паркове и градини.

Новото електро камионче е на френската компания Goupil и се предлага от пловдивската компания Crane Ltd. Размерите му са компактни, теглото е ниско и това го прави подходящо освен за работа в паркове и градини, също и за малки улички в центъра и пешеходни зони.

За повече инфо – ето линк към страницата с електрокамиони Goupil.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения