Литва направи Tesla Гигафабрика с Minecraft (видео)

Полезно и ефективно

В този блог: Литовци сглобиха макет на Tesla Гигафабрика.

Строящото се съоръжение на Tesla в Невада е наречено Гигафабрика 1. Номер две още няма, но се появи мини версия в Европа, изработена с Minecraft...

Идеята е на литовския предприемач Владас Лашас, според когото Гигафабрика 2 в реален размер построена в страната му би струвала € 5 милиарда, с потенциал да създаде 17,000 работни места в самата фабрика и косвено.

Лашас написал материал в местен бизнес ежедневник, в който поискал от хората да предложат идеи, с които да привлекат вниманието на Елон Мъск, така че той да има предвид страната при определяне на място за следващата Гигафабрика. От тази инициатива била създадена Фейсбук група, включили се хора от правителството и направили състезание с награда €1,000.

Интересът очевидно е бил огромен тъй като са сформирани 13 групи с общо 60 млади професионалисти, които да умуват над идеята. Една от групите направила YouTube видео, която показва изграждането на фабриката с Minecraft.

Симулацията започва от пода и се разраства с добавяне на кранове, като постепенно изграждат структурата с 3D елементи. Накрая от компютърния хаос излиза ново съоръжение с перфектни архитектурни форми и соларен покрив, което представлява първия етап на "строежа". Видеото отнело 35 часа, но има успех – на 3 февруари Tesla туитна:

Ето и самото видео:

От: Gas2


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума