€200 субсидии за електрически велосипеди в Париж, в Осло – $1200

Полезно и ефективно

В този блог: Субсидии за електрически велосипеди в Париж и Осло.

Френската столица осигурява €200 субсидия за всеки закупил си електрическо колело. В същото време в Осло насърчават велосипедния транспорт с субсидии от 1200 долара за товарни велосипеди и цялостно изграждане на инфраструктура...

В Париж отпускат субсидии за електрически велосипеди. Всеки, закупил си електрическо колело може да кандидатства за държавна субсидия в размер на €200 до 31 януари 2018.

Указът, публикуван на сайта на френското правителство, изключва велосипеди с оловно-киселинни батерии и забранява на възползвалите се от субсидията да продават колелото си в рамките на една година от закупуването.

Промяната в закона цели да популяризира използването на алтернативен транспорт. По скорошни данни под 2% от френското население използва велосипед за придвижване до работа.

Междувременно в норвежката столица Осло работят с по-голям замах. В опит да подобри вече изградената си репутация на град, инвестиращ във велосипедния транспорт, Осло предоставя кредити от $1200 за електрически товарни велосипеди.

Инвестицията е избрана като по-рентабилен вариант от изграждането на скъпи "асансьори за колела", които да помагат при изкачване. Кредитът ще покрива около 25% от цената на типично товарно колело.

Въпреки че субсидиите в Осло са ограничени до 1000 гранта, градът се е посветил на велосипедния транспорт с цел той да представлява 16% от цялостния градски транспорт до 2025-та. Норвежците инвестират над 2 милиарда долара във велосипедна инфраструктура.

От: Cycling Industry News


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари