Ford и DHL представиха своя съвместен Streetscooter WORK XL електрически ван

Полезно и ефективно

В този блог: Ford и DHL показаха съвместния си електрически ван за доставки.

По-рано тази година Deutsche Post (DHL) сключи споразумение с Форд за изграждане на 2,500 електрически вана, които компанията да ползва за своята логистична дейност, а сега вече имаме възможност и да видим новото превозно средство.

DHL вече произвежда свои собствени ванове и малки камиони за доставка, Streetscooter WORK и WORK L, но новото превозно средство е по-голямо, построено върху платформата на Ford Transit и ще се нарича Streetscooter WORK XL.

Платформата на електрическия ван е конструирана така, че да побере модулна акумулаторна система, която може да поддържа модули с между 30 и 90 кВтч енергия.

Пробегът на Streetscooter WORK XL варира от 80 до 200км в зависимост от батерията, а зареждането може да става и посредством бордното зарядно инсталирано във вана с мощност 22kW.

Що се отнася до капацитета на вана, товароподемността на WORK XL стига за около 200 пратки с общо тегло до 1,350кг. Всеки един от тези нови камиони, заместващи дизелови камиони, се очаква да спести 5 тона CO2 и 1,900 литра дизел годишно.

Като добавим факта, че поръчката е за 2,500 вана това значи, че на годишна база те ще спестяват 12,500 тона CO2 и 4,75 милиона литра гориво.

"Новият StreetScooter WORK XL разширява нашия е-флот в сегмента на търговските автомобили. Това е идеалното средство за доставка на пратки в големите градове и големите градски райони и ще ни позволи да се справим с нарастващите обеми на доставки по още по-екологичен и тих начин. С този си ангажимент ние също подчертаваме и желанието си да бъдем лидер на пазара на "зелената логистика". -  споделя Jürgen Gerdes, член на борда на мениджмънта за електронната търговия в Deutsche Post DHL Group

До края на тази година се планира да бъдат произведени 150 бройки от новите електрически ванове в завода на StreetScooter в Аахен, които веднага след това да влязат в експлоатация, а пълната поръчка от 2,500 трябва да бъде изпълнена до края на следващата година.

Интересно, че DHL споделиха, че планират и да продават електрическите ванове на трети лица.

Още по темата:

 

 


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения