ЕП гласува да има задължителни зарядни станции в нови сгради на територията на ЕС

Полезно и ефективно

В този блог: ЕП гласува задължителна инсталация на зарядни станции за електромобили в нови и ремонтирани сгради на територията на ЕС.

Още една промяна в полза на електрическата мобилност се случи днес, след като депутатите в Европейския парламент решиха, че във всяка нова сграда на територията на съюза с повече от 10 места за паркиране ще трябва задължително да бъде инсталирана зарядна станция за електромобили.

Това правило ще важи не само за новите обществени сгради, но и за частните и бизнес сгради, и тези които преминават през основен ремонт.

Тези нови условия при строеж и ремонт на сгради ще трябва да станат част от законодателството на всички държави членки на ЕС и да се прилагат като част от усилията на всяка страна за намаляването на вредните емисии и стимулирането на покупката на електромобили сред обществото.

Плановете за намаляване на емисиите с 80-85% спрямо 1990 са хубаво нещо, но предвид факта че това се очаква да стане след около 25 години, ще трябва да се работи много активно и всички да участват в промяната, за да може тя да се случи по-скоро.

Евро депутатите също така peшиxa, че в нови и стари сгради, където се подменя източникът на отопление, ще трябва да има инсталирани автоматични устройства за регулиране на температурата.

Тези нови изисквания със сигурност ще подпомогнат доста развитието на електрическата мобилност и ще донесат свежи инвестиции и възможности за компании от бранша и ще стимулират повече хора да се сдобият с електромобил без да се притесняват, че няма да има къде да го зареждат.

Със сигурност само една станция на обект няма да бъде достатъчна, но важното е че това ще бъде наложено със закон като минимум и от там нататък бройките със сигурност ще се увеличават.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума