4 милиона тона CO2 по-малко в атмосферата благодарение на Tesla

Полезно и ефективно

Tesla публикува първи по рода си доклад, който разглежда въздействието на продуктите и операциите на компанията върху околната среда и обществото.


„Днес публикуваме първия си "доклад за въздействието", който измерва въздействието, което нашите продукти и операции оказват върху околната среда и обществото. Вярваме, че колкото по-бързо светът се движи към бъдеще с нулеви вредни емисии, толкова по-добре, и затова работим усилено за намаляване на вредните емисии навсякъде, където нашата компания има присъствие. Очакваме с нетърпение да споделим по-нататъшен напредък в бъдещите доклади.“

Едно от най-големите твърдения в доклада е, че автопаркът на Tesla от над половин милион превозни средства е помогнал да се предотврати изпускането на 4 милиона тона CO2 в атмосферата.

„Над 550,000 Tesla електромобила са продадени до момента и те са изминали повече от 16 милиарда километра, което води до комбинирани икономии от над 4 милиона тона CO2. Това е еквивалент на спестяване на емисии от изпускането им в околната среда от над 500,000 автомобила с ДВГ.

Освен това Тесла разкри, че мрежата на Supercharger е доставила 595 гВтч енергия до момента.

От страна на производството на енергия, Tesla казва, че е направила инсталации на слънчеви панели за повече от 3,5 гВт и кумулативно е генерирала над 13 тераватчаса от 100% чиста енергия.

През 2017 г. Tesla започна да следи за въздействието на CO2 в производството, търговията на дребно, дистрибуцията, продажбите, Supercharger мрежата, складовите и други съоръжения, и от тогава насам постоянно се правят подобрения за намаляването на вредните емисии по всички направления на бизнеса.

Ето и някои от графиките публикувани в доклада, който може да видиш в пълен размер тук.

В него има доста подробна информация за почти всички дейности на Tesla включително и процесите за рециклиране на батериите, добива на ценни метали и различните видове технологии използвани за ефективност и оптимизация на работния процес.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения