Нови снимки от Гигафабриката на Tesla показват разширение преди откриването

Технологии

В този блог: Стартирана е работата по четири нови сектора от Гигафабриката.

Снимките са от 24 юли и са направени от местния инструктор пилот Джош Макдоналд и на тях освен огромната тента за партито по откриването на 29 юли се виждат и очертанията на нови сектори от съоръжението...

Засега са само основи за колони, но когато за последно видяхме снимки през пролетта тези основи ги нямаше. Сега колегите от Teslarati са ги очертали в червено, за да се отличават по-добре.

Четирите сектора са с площ около 175 хил. кв. м., колкото е площта и на вече покритата част от фабриката. Тези нови сектори са по-малко от една шеста част от това, което трябва да представлява фабриката след окончателно завършване. За строежа са нужни много работници и според Wall Street Journal, техният брой е удвоен и работата върви на две смени, седем дена седмично.

Допълнителните усилия са за да стане готова фабриката преди да започнат продажбите на Model 3, чието производство се очаква да започне в края на 2017 г. Партньорът на Tesla в строежа на фабриката Panasonic наема нови хора с бясно темпо, заради изтеглените с две години напред планове за производство на 500,000 Tesla електромобила годишно.

Преди да стане всичко това ще има да се свърши доста работа, а междувременно най-вероятно ще видим много повече и актуални снимки от земята след откриването на фабриката на 29 юли, 2016 г.

От: Teslarati


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения