Tesla се слива със SolarCity превръщайки се все повече в енергийна компания

Технологии

В този блог: На 1 август, 2016 г. Tesla обяви, че е постигнала споразумение за сливане със SolarCity.

Сделката е на стойност $2.6 милиарда в Tesla акции и според споразумението, SolarCity има 45-дневен период за получаване на други оферти, през който трябва да бъде получено и регулаторно одобрение, след което акционерите могат да гласуват на 14 септември...

Ето какво пише в блога на Tesla по повод сливането със SolarCity:

Преди около месец, Tesla направи предложение да купи SolarCity и днес ние обявяваме, че двете компании постигнаха споразумение за обединение, създавайки първата в света изцяло вертикално интегрирана устойчива енергийна компания.

Соларките и съхранението на енергия са най-ефективни когато се комбинират. Като една компания, Tesla (съхранение на енергия) и SolarCity (соларни инсталации) могат да създадат изцяло интегрирани жилищни, индустриални и мрежови продукти, които подобряват начина на генериране, съхранение и използване на енергия.

Сега е точното време за събиране на двете компании: Tesla се подготвя да увеличи производството на Powerwall и Powerpack продукти за стационарно съхранение на енергия, докато SolarCity се подготвя да предложи следващото поколение соларни решения. Обединявайки сили, ние можем да работим ефективно и да интегрираме изцяло своите продукти, като същевременно предоставяме на нашите клиенти естетични, красиви и семпли решения за соларни и съхраняващи енергия системи: една инсталация, един сервизен договор, едно мобилно приложение.

Очакваме да постигнем синергия на разходите от $150 милиона в първата година след сключване на сделката. Очакваме също така да пестим пари на нашите клиенти чрез намаляване на хардуерните и монтажни разходи, като подобряваме производствената си ефективност и като намаляваме разходите за придобиване на клиенти. Ще се възползваме и от мрежата от 190 салона на Tesla в световен мащаб за увеличаване на ефекта от сливането.

Наскоро компанията направи и друга значима стъпка в своето развитие, като промени името на своя сайт от teslamotors.com на tesla.com. Tesla наистина се превръща все повече в енергийна компания и с новите идеи за електро минибус и камион след няколко години вероятно ще предлага завършени енергийни и транспортни решения в множество направления.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

"Ще се възползваме и от мрежата от 190 салона на Tesla в световен мащаб за увеличаване на ефекта от сливането."
много добре измислено

Атанас Дечев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Много добре си ги събраха нещата в едно - това си е супер оферта всичко накуп да си вземеш с лесно управление.

Мартин Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения