Гигафабриката на Tesla е пораснала изненадващо за няколко месеца

Технологии

В този блог: В строеж са още нови секции от първата Гигафабрика на Tesla.

Само преди дни Tesla представи новата версия 2 на Powerwall батериите с удвоен капацитет и вече с вграден инвертор. Сега от нови снимки на Гигафабриката, в която се правят модулите, виждаме, че нейният размер се увеличава бързо в последните месеци...

Строежът очевидно расте със силни темпове, което е силно наложително, защото в съоръжението ще се правят и сглобяват много от новите продукти на Tesla, за което се иска огромен производствен капацитет.

Новите снимки са направени от човек на име Ланс Нево и са споделени от Electrek. На тях се вижда, че строежът на 4 нови секции е в напреднал стадий спрямо миналия месец и сега те вече изглеждат до голяма степен завършени. За ориентир, новата секция с белия покрив е с работна площ над 175,000 кв. м. Освен новите секции има разрастване и на паркинга и околните пътища.

В Гигафабриката вече се правят Powerpack 2 модули и в следващите няколко седмици се очаква да започне асемблирането на Powerwall 2. За производството на новите 2170 от Panasonic все още няма информация, но те са нужни и за двете системи, така че би трябвало да започнат да ги правят своевременно.

В Гигафабриката вече се изграждат и нови автоматизирани линии, от които се очаква да излизат батериите (с 2170 клетки) и задвижващите системи за Tesla Model 3.

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари