По-добре рециклиране от повторна употреба на електромобилни батерии

Технологии

В този блог: Ново проучване слага акцент върху рециклирането на батерии за електромобили.

Според Lux Research по-атрактивната опция е да рециклираме батериите вместо да ги използваме повторно след края на живота на електромобил (или батерия)...

Консултантстката компания смята, че до 2035 г. ще имаме 65 гигаватчаса в рециклирани батерии, когато първото поколение електромобили ще свършва своя живот.

В проучване озаглавено "Reuse or Recycle: The Billion-Dollar Battery Question", Lux Research твърди, че повторното използване на батерии от електромобили ще осигурява съмнителни ползи поради намалена производителност, която се изразява в по-кратки и малки разреждания.

По-голяма 11.2 кВтч домашна система от употребявани батерии ще струва над $4,600, в сравнение с близо $6,000 за нова 7 кВтч система. Намалената ефективност и жизнен цикъл обаче правят домашните системи за съхранение на енергия по-неподходящи от други.

С настоящата технология, рециклирането на стари батерии за добиване на нови материали е по-икономичната опция за извличане на максимална стойност от съществуващите материали.

Според анализаторите на Lux Research, от всички технологии за рециклиране, пирометалургичната обработка е най-напредналият метод и по него могат да се възстановяват ключови метални елементи. Механичната обработка може да възстановява директно ценни катодни материали.

Утвърдените автопроизводители като BMW, Nissan и Mercedes подхождат към повторна употреба, докато Tesla рециклира своите NCA катоди, защото не са подходящи за използване в домашни системи.

От: Greencarcongress

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Новите технологии при батериите ще направят безполезни старите батерии. Все едно сега някой да иска да ползва 10 годишна Нокия, която още работи. Много е вероятно бъдещите батерии да са от съвсем друг тип и дори рециклирането на старите да се обезсмисли, защото лития може да не е фактор в бъдещите батерии.

asf
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения