Baidu започна тестове на самоуправляващи се коли в Китай

Технологии

В този блог: Китайският интернет гигант Baidu започна изпитания на своите автоматизирани автомобили по улиците на Вужен.

Плановете на компанията са да пусне първите коли за продан през 2018-та и започне масово производство през 2021-ва...

За няколко дни публичните тестове са превозили около 200 души по маршрут с дължина около 3.16 км. Пътният участък е в туристическата част на Вужен и е начертан с точност до сантиметър.

Колите, предоставени от китайските производители BYD, Chery и BAIC са оборудвани с Velodyne LiDAR, видео камери, високочувствителни радари и компютър, произведен от Baidu. Автомобилите могат сами да сменят ленти, да преминават кръстовища, да изпреварват други коли и дори да правят обратни завои. Могат да се движат с максимално позволената скорост от 60 км/ч.

Както и при други подобни тестове, засега в колите винаги има шофьор, готов да поеме контрол при нужда, но той не държи ръцете си на волана, освен ако не е необходимо. На пасажерите се представя информация, включваща състоянието на трафика и обекти по пътя.

Baidu отчита голям напредък като се има предвид, че обяви своето начинание за автоматизирано шофиране едва в началото на декември 2015-та. Компанията започна тестове на своите автомобили и в Калифорния след като получи разрешение от местните власти.

От: Techcrunch


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума