Изненадващо, ЕС призна официално CHAdeMO стандарта за DC бързо зареждане

Технологии
В този блог: CENELEC добавя CHAdeMO към CCS като официален стандарт за DC бързо зареждане.

ВАЖНО – в края на декември 2014 DC стандартът за бързо зареждане CHAdeMO е официално одобрен в Европа...

Изненадващото е в това, че досега имаше силни сигнали в подкрепа само на CCS (Combined Charging System) стандарта, с който са оборудвани Volkswagen e-Golf и BMW i3. Големият брой японски електромобили с CHAdeMO контакти, като Nissan LEAF и Mitsubishi i-MiEV, както и на зарядните станции с този стандарт (двойно повече от CCS в Европа) обаче явно са наклонили везните.

Японците се бореха силно за това и сега няма как да не са доволни, че CHAdeMO става вторият официално одобрен от европейската стандартизираща организация CENELEC стандарт след CCS (Combo2).

Беше някак логично да се случи предвид факта че никой не отстъпваше, а и производителите на бързи зарядни станции вече предлагат устройства и с двата вида щепсели.

Битката за бързите зарядни стандарти засега като че ли приключва и с успокоението, че на бързите зарядни станции ще има подходящ за всеки електромобил щепсел още едно притеснение около зареждането на електромобили отпада.

Източник: CENELEC

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения