#VsichkoTok – включване от Благоевград и Кърджали

Зарядни станции

В този блог: Автокомплекс Каливас се сдоби с нова eCars зареждачка за електромобили.

Поздравления за инициативността, отива им на бизнеса и очакваме да направят още електромобилни постъпки ;)...

Поне откъм последно развитие на мрежата от електромобилни зареждачки (и поне при нас), Южна България води. След като монтирахме зарядни станции на Кулата и в Сандански, благоевградчани не закъсняха и експедитивно се организирахме да оборудваме автокомплекс Каливас с една нова станция АЯ.

На главния път към Кулата, сервизът вече си има видно място за зареждане на електромобили, за което готвим и голяма указателна табела, хем че направо си мислим даже за билборд.

Зарядната станция е тип АЯ и може да зарежда електромобили с мощност до 22 кВт трифазно или до 7.4 кВт. Зависи от колата и колко сок искаш да налееш в батерията – за някои електромобили ще е по-бавно, за други по-бързо.

Виж още: как можеш да си купиш зарядна станция АЯ

Зареждането е безплатно, но си е готино да кажеш едно здрасти, да вземеш някой аксесоар за колата, да пипнат гумите при нужда или да й метнеш една автомивка след като се зареди – така си е ВсичкоТок работата и услуга за услуга, че ето хората инвестират и помагат, готино е така да се дава рамо на електрическата мобилност.

И с кабел Тип 2<>Тип 2 се оборудваха в Каливас, та ако нямаш въобще или подръка пак ще те наредят да заредиш. Пък вече като дойде време за смарт зареждачките дето ги подготвяме (и се ъпгрейднат с такава), може да си влезе в мрежата станцията и да си се плаща по прилични тарифки съвсем ненатоварващо.

Зареждачката на Каливас естествено вече е качена във ВсичкоТок и докато пишем това в локатора се пръкна още една зареждачка – на Хотел ИДА в Кърджали (първа за града във ВсичкоТок). Ще им отива да си вземат точно от нашите смарт станции, че се казват ИДА, но по-важното е, че имат станция и явно доста добре ползвана – цели 4 електромобила се виждат на качените снимки.

Това е засега от поредната порция пинчета за ВсичкоТок. Очаквайте още (много) скоро.

И малко промени подготвяме за локатора, но ще ги разпишем надлежно е отделен блог.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин