#VsichkoTok – включване от Благоевград и Кърджали

Зарядни станции

В този блог: Автокомплекс Каливас се сдоби с нова eCars зареждачка за електромобили.

Поздравления за инициативността, отива им на бизнеса и очакваме да направят още електромобилни постъпки ;)...

Поне откъм последно развитие на мрежата от електромобилни зареждачки (и поне при нас), Южна България води. След като монтирахме зарядни станции на Кулата и в Сандански, благоевградчани не закъсняха и експедитивно се организирахме да оборудваме автокомплекс Каливас с една нова станция АЯ.

На главния път към Кулата, сервизът вече си има видно място за зареждане на електромобили, за което готвим и голяма указателна табела, хем че направо си мислим даже за билборд.

Зарядната станция е тип АЯ и може да зарежда електромобили с мощност до 22 кВт трифазно или до 7.4 кВт. Зависи от колата и колко сок искаш да налееш в батерията – за някои електромобили ще е по-бавно, за други по-бързо.

Виж още: как можеш да си купиш зарядна станция АЯ

Зареждането е безплатно, но си е готино да кажеш едно здрасти, да вземеш някой аксесоар за колата, да пипнат гумите при нужда или да й метнеш една автомивка след като се зареди – така си е ВсичкоТок работата и услуга за услуга, че ето хората инвестират и помагат, готино е така да се дава рамо на електрическата мобилност.

И с кабел Тип 2<>Тип 2 се оборудваха в Каливас, та ако нямаш въобще или подръка пак ще те наредят да заредиш. Пък вече като дойде време за смарт зареждачките дето ги подготвяме (и се ъпгрейднат с такава), може да си влезе в мрежата станцията и да си се плаща по прилични тарифки съвсем ненатоварващо.

Зареждачката на Каливас естествено вече е качена във ВсичкоТок и докато пишем това в локатора се пръкна още една зареждачка – на Хотел ИДА в Кърджали (първа за града във ВсичкоТок). Ще им отива да си вземат точно от нашите смарт станции, че се казват ИДА, но по-важното е, че имат станция и явно доста добре ползвана – цели 4 електромобила се виждат на качените снимки.

Това е засега от поредната порция пинчета за ВсичкоТок. Очаквайте още (много) скоро.

И малко промени подготвяме за локатора, но ще ги разпишем надлежно е отделен блог.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (3)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. Илиян Звездоброев

Браво, чудесни новини! Като гледаме картата на ВсичкоТок, за да е по-равномерно, трябва да има някоя зареждачка към Плевен/Ловеч/Луковит и също към Мездра/Враца/Монтана/Лом

  Прикачени
  гост

Всъщност край Плевен има зарядна станция, намира се в с. Ясен, ул. „Софийско шосе“ 11 - това е Представителството на КИА и Хюндай, но не зная защо не е отбелязана на картата както другите техни зарядни станции.

  Прикачени
  гост
  1. Гюркан

Приятно съм изненадам, че в Кърджали се е появила точка за зареждане! Тъй като съм оттози край, ще трябва да мина да пия едно кафе в хотел ИДА.
Намират се на изхода на Кърджали, към Момчилград, на самият път за ГКПП Маказа. Явно разчитат на нещо. Браво!

  Прикачени
  гост
Все още няма пуснати коментари

Пусни коментар

Публикуванет на коментар като гост. Регистрирай се или се впиши в своя профил.
Прикачени (0 / 3)
Сподели своето местоположение