Първа DC зареждачка и на бензиностанция на ЕКО

Зарядни станции

В този блог: Бърза зарядна станция на магистрала Тракия (км 122 посока Бургас).

ЕКО монтира DC устройство за зареждане на електромобили на една от своите бензиностанции и очакваме да продължи с други обекти по страната...

Първата ЕКО DC зареждачка, както и други в България (на Елдрайв) е доставена от ABB и разполага с три варианта за зареждане:

  • 1 х AC – 43 кВТ
  • 1 х DC – 50 кВТ CHAdeMO
  • 1 x DC – 50 кВТ CCS

Подобни устройства вече има на бензиностанции на Shell и Газпром и с включването на ЕКО вече започва да се заформя тенденция. От големите големите чужди оператори у нас OMV все още не е започнала да монтира DC зареждачки.

Първата DC станция на ЕКО е поставена на добре преценено място, но за старите електромобили като първото поколение Nissan LEAF ще е малко трудно да се стига до там от София с магистрална скорост. По-важното е, че компанията поема в посока изграждане на зарядна инфраструктура и тъй като познаваме екипа на ЕКО и сме водили разговори на тази тема, ги поздравяваме за инициативата.

За притежателите на електромобили чудесна нова придобивка, въпреки че засега не знаем какъв е моделът на използване. Когато научим ще допълним информацията тук и ще е чудесно от ЕКО България да качат новата зареждачка в приложението ВсичкоТок, за да могат да я намират всички.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Всичко опира до цената! На минута, на киловатчас и колко точно. Ток има навсякъде и ще се появяват все повече точки. Та който си мисли, че може да пре-продава ток с надценка повече от 30-40-50% му желая успех с безполезната инвестиция зарядна станция.

Георги
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари