Вторник, 19 Април 2011 10:03

BMW ActiveE получи цена и ще се продава от есента в САЩ

От
Електрическо BMW ActiveE

Дългоочакваното допълнение на BMW към доста успешната Mini-E тест програма, BMW ActiveE изцяло електрическо купе от 1-серия, е естествената еволюция на бавния, но стабилен прогрес на компанията към старта на карбоновото i3 (известно като MegaCity EV) през 2013, за което eCars.bg вече писа наскоро.

Вчера BMW разкри, че ActiveE ще се продава в Лос Анджелис, Сан Диего, Сан Франсиско, Сакраменто, Ню Йорк и Бостън, както и в Кънетикът от есента на 2011. Хм, София не е в списъка. Кофти!

Но все пак става дума за САЩ, та се забелязва отсъствието на щатите Орегон и Вашингтон, където електрическите коли вече срещат сериозна подкрепа. Още по-странното е, че BMW дори избра щата Вашингтон за място, където ще се намира фабриката, която ще доставя всички карбонови влакна, от които BMW има нужда за производството на електрическото BMW i3.

Като част от развиващата се тестова програма за електрически коли на BMW, станала известна като Project i, ActiveE ще може само да се взима на лизинг (без да се закупува) и BMW планира да произведе само 1,000 "активни баварчета" за разпространение по цял свят. Така че едва ли е лесно човек да се добере до ActiveE в скоро време...

Естествено, хората имали късмета да станат част от MINI-E ще имат предимство при лизинговане на ActiveE, но привилегията ще струва сравнително скъпо: $2,250 (~3,100 лв по днешния курс) първоначална вноска и по $499 (~690 лв) на месец за 24 месеца. Но който е кихал по $600 на месец за MINI-E едва ли ще се притесни, дори цената е малко по-ниска.

Според Том Молоуни от plugincars.com, "Aко BMW използва същите правила както при MINI-E програмата, тогава сделката е доста добра."

"MINI-E програмата включваше обща и против катастрофа застраховки, пълно обслужване (дори гуми, чистачки и такива неща...)", спомня си Том. "Дори да счупиш нещо от немарливост, то се подменяше без да се задават въпроси. BMW инсталира и зарядни станции безплатно и участниците можеха да ги задържат, а цената им беше $2,000 до $3,000. И совен това имаше неограничен пробег."

Май наистина е добра сделка, остава да се засилим повече с питанията кога нашите местни BMW дилъри ще могат да ни зарадват с подобна възможност.

Ако BMW запази тенденцията на понижаване на цените може да очакваме i3 на цена до около 600 лв на месец с до 3,000 лв първоначална вноска? Твърде смело? Е, не пречи да покажем какво очакваме...

bmw-activee-elektromobil bmw-activee-elektromobil-1 bmw-activee-elektromobil-2 bmw-activee-elektromobil-3 bmw-activee-elektromobil-4 bmw-activee-elektromobil-5 bmw-activee-elektromobil-6 bmw-activee-elektromobil-7

От: plugincars.com; eCars.bg

Прочетено 2870 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:28
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.