Неделя, 08 Май 2011 14:36

Електрически E-Scooter от Volkswagen – юпииии!

От
Volkswagen E-Scooter concept

По време на наскоро завършилото автошоу е Шанхай, Volkswagen успя да изненада медиите с E-Scooter - приятно пипнат в бяло и черно електрически скутер. С тегло от 20 килца (без никел-метал-хидридната батерия, лекинкият E-Scooter разполага с 350 Вата електрически мотор, максимална скорост от 48 км/ч и пробег до 45 километра с едно зареждане на батерията...

Директорът дизайнерския отдел на VW за Китай, Саймън Лоасби, коментира, че пробегът на E-Scooter може да се удължи с литиево-йонна батерия, а за "по-интересно" каране може да се постави 700 Вата електрически мотор. В това донякъде изненадващо решение (като се има предвид какви фантазии отприщват някои концептуалн коли) изборът на VW явно е да се фокусира върху минимизиране на теглото на E-Scooter концепта, което обяснява поставянето на 350-вата мотор в NiMH батеруя. Ето какво е казал Лоасби на Autocar:

Идеята ни беше да излезем с решение за достъпна мобилност в мега градове като Шанхай и да дадем на хората, които никога не са притежавали кола нещо с марка VW. E-Scooter не е покрит с VW емблеми, но разбираш, че е VW от формата на рамката, детайлите, оформящи предната и задната чст и отличното качество на продукта.

Продаването на E-Scooter в Китай няма да е лесно, със средна цена от $500 за електрически скутери на тамошния пазар. VW твърди, че може да предлага E-Scooter за под $1,000 и че може да пусне множество електро мъници в Шанхай през 2012г.

Въобще няма да е лошо да вземат та пуснат разни и насам, че България може да е по-малка от Китай, ама ние също хич няма да се разсърдим на възможността да караме макар и малко нетипично за нас превозно средство с марката VW...

[Източник: Autocar]
Прочетено 4474 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:33
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.