Четвъртък, 02 Юни 2011 09:00

Renault стартира електрически тур из Европа

От
Renault Fluence Z.E. на тур из Европа

Френската авто марка Renault ще организира тур в 11 европейски страни с три електрически Kangoo Z.E. баничарки и три Fluence Z.E. седана, които ще бъдат на разположение на избрани гости да научат повече за колите и да ги тестват.

Само с два от четири електрически модела от автопроизводителя, които трябва да излязат на пазара през 2012 г., турът вече мина през Испания и сега се отправя към Франция, където ще мине през шест града: Париж, Бордо, Лил, Страсбург, Лион и Марсилия.

От там, колите ще се отправят към Португалия, Италия, Великобритания, Ирландия, Белгия, Холандия, Австрия, Швейцария и вероятно Германия...

Всеки, който резервира кола на www.renault-ze.com ще има възможността да кара избраната електричка в продължение на четири километра в реални градски и извънградски условия. Във всеки тест драйв ще участва и експерт по всички въпроси, свързани с колите. Ако остане време, тест драйв ще бъде предложен и на хора, които не да направили резервация. Renault се надява да прави по 100 тест драйв сесии на ден във Франция.

Ще има и образователни тематични семинари, които ще информират потенциални клиенти за зарядните станции, пробега, сервизните услуги, както и капацитета на електромотора и батерията на електромобилите. Renault Twizy Z.E. и ZOE Z.E. също ще бъдат показани.

Fluence Z.E. е голям седан, който ще се продава на цена от €21,300 вкл. ДДС от есента. Наемът на батерията за този модел започва от €79 с ДДС на месец. Междувременно, Renault Kangoo Z.E., базиран на едноименния ван, ще излезе на пазара също през есента и ще струва €15,000 без ДДС (минус €5,000 еко бонус). При Kangoo Z.E. наемът на батерията ще стартира от €72 без ДДС на месец.

Информацията, която имаме от Renault България е, че през тази година не се предвиждат продажби на електрическите модели у нас, но ако не друго, Renault Fluence Z.E. ще бъде изложен (без тест драйв хора, съжаляваме) на автосалона в София от 11 юни. И още нещо, Renault има специален сайт за електрическите си модели, на който 'виден' брояч 'твърди', че те ще бъдат доставени след 301 дни (в момента на публикуване на тази статия). Не е ясно дали това се отнася за България, но са сайта със сигурност ще получите подробна информация за Z.E. серията на Renault.

[Отt: Thegreencarwebsite]

Прочетено 969 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 20:31
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.