Четвъртък, 15 Декември 2011 11:10

София – бизнес-академична среща за 'електромобилна магистратура'

От
Сбирка за демонстрация на електрическа кола

След втората конференция, посветена на електрическата мобилност в София тази година, в един форум прочетох разни мнения по въпроса. Имаше и питане защо се правели такива събития в Шератон, вместо в някоя университетска аула, където студентите да научат повече за зелените технологии и в частност - електромобилните. Е, задава се и такова нещо, защото днес следобед (от 15:00) в София в централната сграда на Българска академия на науките (БАН) ще се проведе бизнес-академична среща в това направление...

В нея ще участват представители на ръководствата на БАН, на Индустриален клъстер "Електромобили" (ИКЕМ), ВТУ "Тодор Каблешков" (Висше транспортно училище "Т. Каблешков"), Технически университет - София и Русенски университет "Ангел Кънчев".

Последният вече има и 'книжна изява' по отношение на електромобилите, за която повече информация има на страницата на ИКЕМ, а ние ще ви кажем само, че става дума за електромобилен учебник.

Иначе, в тази първа по рода си среща ще бъдат обсъдени възможностите за организиране на магистратура по електрически превозни средства и по-точно за електрически коли, в България. Ще се обсъжда и разработената вече рамка от ВТУ за получаване на висше образование в тази сфера.

Няма съмнение, че ще бъдем там и ще ви разкажем за тази инициатива, а докато дойде този момент, нека ви припомним за една подобна такава, наречена супер седмица на електрическата мобилност... в Словения.

Прочетено 1236 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 08:55
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.