Сряда, 13 Юни 2012 18:23

Inside Tesla: новите дрехи на Model S

От
tesla model s boiadisvane

Ако бях депозирал $5,000 за Tesla Model S, да гледам всичките тези етапи на производство вероятно щеше да ме пощипва още повече, докато чакам и моята кола да мине през всевъзможни роботи, работници и процедури. В тази връзка, дойде време за поредната порция Tesla Model S производствено видео, още една стъпка напред към крайния резултат – боята...

В бояджийския цех (ммм, колко "гаражно" звучи точно в контекста тук) на Tesla Model S се прилагат едни от най-висококачествените технологични процеси по боядисване в днешната автоиндустрия. Първо, т. нар. Body-in-White минава през подготвителна "баня", в която алуминият се подготвя за първо третиране.

След това купето на Model S се потапя в резервоар с вместимост 285,000 литра, където минава процес на електролиза, за да се подсилят следващите слоеве. След този "електро" слой, купето минава през пещ с температура около 180° C за "изпичане" против корозия, след което опитни специалисти нанасят филер за допълнителна водна защита.

После купето получава грунд, след който идва някой от основните десет цвята и накрая лак. Всички тези слоеве се нанасят от роботизирани системи, които не само нанасят различните субстанции, но също така отварят капаците и вратите, за да достигнат до всяко ъгълче на купето. Роботите са бързи, така че гледайте видеото внимателно, за да не пропуснете някоя от "маневрите".

Следващата седмица видео серията от производството на Model S ще завърши с излизането на колата от финалната линия, откъдето ще отива право в ръцете на новите собственици. Очакваме тези моменти с нетърпение, за да видим първи заглавия от типа "Tesla Model S тест драйв" и да видим какви са отзивите за най-очакваната съвременна електрическа кола.

eCars.bg

Прочетено 1643 пъти Последна корекция Сряда, 13 Юни 2012 19:12
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.