Петък, 30 Август 2013 09:16

Това ли са първите BMW i3 гонки?

От
bmw i3 gonka
BMW i3 - хвани ме, ако можеш :)

Ще си намерят ли мотористите майстора с електромобилите?

Едва ли, но от видео клипа в този блог се разбира, че не е много лесно да настигнеш електромобил (в случая BMW i3) дори с мотор. Електрическият баварец направо лети. Виж сам/а...

Още не се предлага – продажбите стартират в средата на ноември – но ето ти първа гонка по улиците с BMW i3. Youtube потребителят BikingInTheFreeWorld е направил клипче с гонката някъде из Германия, от което се вижда с каква лекота i3 задминава други коли.

Не е чак толкова учудващо, защото ускорението си му е 7.2 сек. от 0-100 км/ч, но има нещо по-важно – в движение електромобилите ускоряват много динамично и точно това прави впечатление в клипа. Движи се с голяма лекота – супер забавно изглежда! Но колко ли километра ще изкара с такова шофиране? Това се чуди в края на клипа и неговия създател. Ето го видеото:

В щатите също започнаха да се появяват демо бройки, съответно клипове, блогове и коментари за тях. В този на Том Малогъни – може би най-известният шофьор на BMW електромобили – намираме нещо много интересно: как един закоравял BMW фен неочаквано за самия него си пада по BMW i3 само след едно кръгче (и състезание с MINI Cooper S).

Историята е за един от членовете на BMW Car Club of America – голяма организация от BMW фенове, с особен привкус към модифицираните и по-мощни автомобили. Въпросният човек – Сач – разказва за своите първи впечатления от BMW i3 в блог на име "Satch Meets the i3". Там Сач описва как от електромобилен скептик се превръща във фен на електрическите коли само след едно кръгче с i3.

Точно в унисон с думите на приятел на колега, който казва, че когато се появи на пазара би купил моментално BMW i3, дори още преди да се предлага официално (с поддръжка и гаранция) в България.

Сач започва своя блог с думите: "ОК, това чудо ми хареса много повече, отколкото очаквах". Следва историята на неговото i3 преживяване, насред което докато карал електромобила, журналист спрял до него с MINI Cooper S и го предизвикал да се състезават. За голяма изненада на Сач и неговия спътник i3-ката преборила наточения Cooper и според учудения BMW фен "тази малка пила дава супер кеф".

Нещо намирисва на голям BMW фен обрат Laughing. Хайде, ако си закоравял BMW фен кажи какво мислиш за i3?

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 2465 пъти Последна корекция Петък, 30 Август 2013 17:04
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.