Сряда, 06 Април 2011 13:47

Електрическа Формула 1 – и това може да стане до 2013!

От
През 2013 с електрически категории във Формула 1

Това състезание е наелектризиращо!

Моторните спортове са супер атракция за мнозина и инвестициите в милиони долари, които различни отбори правят за разработване на по-добри двигатели, трансмисии, аеродинамични тунели и други водят и до подобрения при редовите превозни средства и това съответно се отразява дори на хората, които не си падат по състезанията. Но няма ли да е още по-готино, ако F1 инженерите работят вместо за подобряване на двигателите с вътрешно горене, за по-добри електрически коли? Според президента на FIA (F?d?ration Internationale de l'Automobile), Жан Тод, това може и да се случи...

Европейската Комисия е поискала от ръководния орган на Формула 1 да създаде шампионат за електрически коли, с цел привличане на публичното вниманието към новите технологии в света на колите. Жан Тод, президентът на F?d?ration Internationale de l'Automobile, е казал пред Financial Times, че управителният орган работи с комисарите за създаване на нови категории за електрически коли, гоу-карт и едноместни коли, в контекста на създаване на F1-стил Grand Prix шампионат за електрически коли.

Най-после може и почна да си чувам мислите...

"Ние искаме да се сдобием с нови категории с нова енергия час по-скоро", коментира Жан Тод, добавяйки, че първи сезон на състезание с електрически коли може да има още през 2013 и глобалността му зависи изцяло от усилията на FIA. Ако това ще привлече вниманието на много повече хора към електрическите коли (както Tesla Roadster промени представата на мнозина за електромобилите при появяването си) ние сме с две ръце за развитието на идеята, която определено ще спомогне много за разработването на нови технологии за електрическите превозни средства.

Прочетено 2347 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:52
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.