Събота, 16 Април 2011 19:50

Българското електрическо Audi A2 – 80 км с 80 ст

От
Българско електрическо Audi A2

Точно преди уикенда ви открехнахме за поредния български проект в областта на електромобилите, реализиран от няколко наши компании и решени да проверим на живо нещата, хванахме модифицираната кола в последния момент преди да напусне изложението за Възобновяеми енергийни източници в столичния Интер Експо център в петък следобед.

Какво очаквахме? Бързането определено не ни остави място за разсъждения по въпроса, но това, което заварихме определено ни хареса. Изключително интелигентно модифицирана кола, без каквито и да било видими знаци, които да подсказват за промяната. Разбира се без да броим интересната окраска на колата, която загатва за "новото гориво"...

Компанията, създател на проекта е А1 Лимитед от Исперих, а преработката на колата е успешно завършена на 7 февруари 2011. Вече знаете, че става дума за Audi A2, а "старото сърце" на колата беше бензинов двигател с работен обем 1400 см3, закачен за ръчна скоростна кутия.

За електромотора знаем, че е трифазен асинхронен с мощност 25 киловата. Системата работи на 96 Волта напрежение доставено от 8 броя 82А тягови батерии - три отпред зад радиаторната решетка, която при Audi A2 е плътна и 5 под багажника. Чудесно решение, което по никакъв начин не заема от багажното пространство - уверихме се с очите си - господа модификаторите бяха натоварили порядъчно количество багаж отзад, готови за обратния път до Исперих.

Осемте батерии могат да бъдат заредени за 8 часа от вграденото зарядно устройство и за да станат още повече осмиците, в показания вариант колата изминава 80 км с едно зареждане с електроенергия, която пък струва 80 ст.

Хм, да бяхте модифицирали някое A8, хора, да си е всичко комплект Cool.

Това, което не успяхме да видим е разработената заедно с МАТ ООД и 3К АД фотоволтаична зарядна станция от гаражен тип, с чиято помощ колата може да се зарежда, но ще получим допълнителна информация за инсталацията от производителите съвсем скоро, за да ви покажем как изглеждат нещата заедно.

Дотогава разглеждайте снимките и не се плашете от високата цена на пакета от 19,000 лв - вече има поръчки за модификации и срещу още няколко бона може да се мине на литиево-йонни батерии. А и технологиите се развиват. Което значи, че цените ще падат.

elektrichesko-audi-a2-isperih-1-ecars elektrichesko-audi-a2-isperih-2-ecars elektrichesko-audi-a2-isperih-3-ecars elektrichesko-audi-a2-isperih-4-ecars elektrichesko-audi-a2-isperih-5-ecars elektrichesko-audi-a2-isperih-6-ecars elektrichesko-audi-a2-isperih-ecars elektrichesko-audi-a2-isperih-ecars-7

Източник: eCars.bg

Прочетено 12545 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:32
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.