Четвъртък, 12 Май 2011 15:00

Volkswagen ще произвежда електромобили в Китай с FAW

От
Съвместното дружество VW-FAW ще произвежда електромобили

FAW-Volkswagen Automotive Co., 60:40 съвместно предприятие между Volkswagen AG и китайската FAW Group Corp., ще произвежда електрически коли, които ще се продават под нова съвместна марка.

Според производствения план, подаден в Министерството на индустрията и информационните технологии на Китай, първият електромобил от новата марка ще носи името Kaili EV.

Засега няма повече информация за новия електромобил...

Китайското правителство приканва глобалните автопроизводители да създават смесени предприятия и нови марки, които да осигурят на китайските партньори нови възможности да развиват технологиите при електромобилите.

Един от примерите в тази насока е SAIC-GM-Wuling Automobile Co. на GM, която започна продажби на своя Baojun компактен седан, разработен върху платформата на Buick Excelle.

Смесеното предприятие на Honda Motor Co. - Guangqi Honda Automobile Co., също започна да продава своята Everus компактна кола, на базата на Honda Fit.

Nissan пък създаде Dongfeng Nissan Passenger Vehicle Co. и показа своята Venucia марка на автошоуто в Шанхай миналия месец.

Като цяло германските авто грандове изостават от своите японски и френски конкуренти по отношение на електромобилите, с обявяване на модели за 2013 г и по-натам, което със сигурност ще даде известна преднина на Nissan, Renault, Mitsubishi, Citroen и други в битката за начално позициониране на все още нишовия пазар на електромобили.
[Източник: Automotive News Europe]
Прочетено 1639 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:22
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.