Понеделник, 09 Януари 2012 10:14

Като ще е електрическа 'костенурка' – да е оригинална

От
Електрически Volskwagen E-Bugster

Из нета има тонове картинки на зелени малки 'костенурки' със стърчащи от тях кабелчета и шнурчета - да, легендарната 'костенурка' на Volkswagen се използва за олицетворяване на какво ли не, та електро колите не са изключение. Много от фирмите за конвертиране пък правят електро вариант на стария Beetle и макар да почакахме доста, ето на и Volkswagen взе, че се размърда по въпроса с една хубава изцяло електрическа концепция, наречена Volkswagen E-Bugster, която ще бъде показана по-късно днес (или тези дни) на автосалона в Детройт...

Volkswagen не показва колата до началото на шоуто там, но се намират хора, дето да пробият стената предварително и какво да се прави, ето я и на eCars.bg новата концепция още преди официалното откриване.

Е, няма да крием, падаме си по снижените покриви и странично електро костенурката ни изглежда изключително завършена с доста мощно излъчване - въпреки че честно казано повече ни прилична на Mini Cooper Coupe, отколкото на на костенурка, но снимките са по-красноречиви от нашите думи и затова да минем на техническата част или по-скоро на това, което знаем за нея на този етап.

Електрически Volskwagen E-Bugster

Концептуалната версия се захранва с литиево-йонна батерия, чийто капацитет още не е известен, а задвижването е поверено на 85 кВ (115 кс) електромотор с 270 Нм въртящ момент, свързан (традиционно за Volskwagen) с предните колела. 340-килограмовата батерия е монтирана под задната седалка и пода на багажника, което вероятно означава известно ограничение, но кой пък се е разпростирал някога по отношение на товаренето в костенурка Cool.

Електрически Volskwagen E-Bugster

Засега се знае още и че зарядният порт е под VW емблемата на предния капак, а по отношение на зареждането най-хубавото е, че има опция и за бързо 'пълнене' на батерията. Да, в наши дни това все още означава половин час, но по всичко личи, че по света се работи супер усилено за изравняване на времето за зареждане на електрически коли с това на резервоарите на конвенционалните и някои вече се целят в 'петте минути'. Това е повод и да погледнем 'отвъд' литиево-йонните батерии - но в следващата статия за деня Wink.

[От: Green Car Reports]

Прочетено 3064 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 00:41
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.